D
Uutinen

Digiagenda 13.6. seminaari – Mitä siellä oikein sanottiin?

Seminaari järjestettiin Itä-Suomen Yliopistolla – ja hyvästä syystä.

Aluksi puheenjohtaja Perttu Kouvalainen äänestytti seminaarivieraat kysymällä, onko yrityksissä osaamisvajetta digitaalisuuden näkökulmasta ja onko rekrytointi sinne haastavaa. Salin täysi johtajia oli samaa mieltä tilanteen haastavuudesta. Lisäksi pitäisi vielä tietää, millä osaamisella olisi eniten kysyntää ja mistä tekijöitä saisi.

Yliopisto sai terveiset yrityksiltä ja samalla professori Pasi Vahimaa Fotoniikan instituutista vakuutti vieraat erittäin korkeatasoisesta osaamisesta Joensuun laitoksella.

Muillakin ohjelman puhujilla oli painavaa sanottavaa. Sarjayrittäjä Jufo Peltomaa vertasi digitalisaation kyseenalaistamista tilanteeseen, jossa päreen kanssa tuohustavat suomalaiset pohtivat tarvitaanko lamppua ollenkaan. Harva meistä on valmis palaamaan ajassa taaksepäinkään mutta ei investointipäätösten tekeminen silti helppoa ole. Jufo antoi loistavia esimerkkejä siitä, miksi pelkoon ei ole mitään syytä ja muistutti samalla tärkeimmästä seikasta, jonka kaikki jo tiedämmekin: Digitalisaatio ei ole ATK-osaston Pesosen vastuulla. Se on ylimmän johdon ja omistajia edustavien hallitusten jäsenten tehtävä, sillä asia on liian tärkeä ja vaikutukset niin dramaattisia.

Joensuulaista huippuosaamista esiteltiin Collapick Companyn tuoreen toimitusjohtaja Petteri Torssosen esityksessä. Heidän avullaan mm. lentokoneiden nousut ja laskeutumiset ovat turvallisempia, sillä välttämättömiä mittauksia on saatu heidän tuottamallaan palvelulla digitalisoitua ja näin paremmiksi.

Riku Saarenheimo vaihtoi esityksensä aikana roolia ainakin teknologiajohtajasta projektipäälliköksi kertoessaan Process Geniuksen osaamisesta. Yritys on muun muassa visualisoinut teollisuuden prosesseja, joissa dataa kertyy paljon. Kun yhdellä silmäyksellä näkee, missä prosessi tukkeutuu tai missä ongelmia esiintyy, saa resurssitkin ohjauttua oikein.

Loistavia yrityksiä, joiden molempien kasvu näyttää hyvältä. Henkilöstön kasvua tapahtuu niillä paikkakunnilla missä osaajia on saatavilla, asiakkaat ovat joka tapauksessa maailmalla.

Katso alta videot niin tiedät mitä oikeasti sanottiin 🙂

Kuvia tapahtumasta

Videot