&
Uutinen

”Kaikesta tulee ohjelmistoalaa” – vanhat raamit eivät enää riittäneet

Ohjelmistoyrittäjät ry vaihtoi nimeään, kun Verkkoteollisuus liittyi mukaan. Yhdistyksen toimitusjohtaja Rasmus Roiha uskoo tämän olevan vasta ensimmäinen askel mullistuksessa: yhä useammat aivan muilla aloilla toimivat firmat hyppäävät kelkkaan.

”Maailma muuttuu valtavaa vauhtia ja yritykset sen mukana. Pian kaikki menestyvät yritykset ovat jollain tapaa ohjelmistoyrityksiä”, visioi Roiha tiedotteessa. Hänen johtamansa yhdistyksen uusi nimi on Ohjelmisto- ja e-business ry.

Se syntyi, kun verkkoteollisuus päätti lakkauttaa oman toimintansa ja liittyä mukaan Ohjelmistoyrittäjiin ja toi yli sata uutta jäsentä. Mukana on paljon kiinnostavia uusia jäsenyrityksiä, kuten esimerkiksi Nanso, Posti, Google Finland, Reima, SOK, Varusteleka ja Veikkaus.

Yritykset, joilla digitaalisuus ei ole ytimessä tulevat häviämään kilpailussa.

”Kun Verkkoteollisuus päätti liittyä meihin, toteutui tavallaan ensimmäinen askel koko maailman mullistuksesta. Enää ei voi puhua vain siitä, että ohjelmistoala kasvaa. Pitää puhua siitä, että kaikesta tulee ohjelmistoalaa! Yritykset, joilla digitaalisuus ei ole ytimessä tulevat häviämään kilpailussa”, Roiha uskoo.

Hän muistuttaa, että monet eri alojen suomalaisyritykset ovat toimialojensa suunnannäyttäjinä ottaneet digitaalisuuden ytimeensä:

”Kemppi tuottaa hitsausrobotiikallaan teräksen käsittelyyn ihan ainutlaatuisen hienoja ratkaisuja muun muassa pilvipalvelujen avulla, siellä tarjotaan asiakkaalle huikeaa digitaalista lisäarvoa. Ponsse puolestaan on siirtänyt metsäkoneet IoT-aikaan, heidän panostuksensa digitaalisuuteen on merkinnyt edelläkävijyyttä koko maailmassa.”

Verkkoteollisuus ry:tä johtanut Maria Rajakallio jatkaa uudessa yhdistyksessä vastuualueenaan verkkokaupankäynti. Hän myös edustaa Suomea EU:n digitaalisen kaupan järjestössä, E-Commerce Europessa.

Lähde: www.tivi.fi