D
Uutinen

Digitalisaatio saapumassa rakennusalalle – sovelluksilla ratkaisuja tehokkuuteen

Konservatiivisena tunnetulla rakennusalalla on pikku hiljaa tapahtumassa digitaalinen murros. Rakennusalan tuottavuus ei ole kasvanut vuosikymmeniin, ja yritysten tuotot ovat suhteellisen alhaisella tasolla. Tämän vuoksi uusilla digiratkaisulla on mahdollista tehostaa alan työskentelyä.

Digitalisaation avulla voidaan muun muassa parantaa työmaiden virtaustehokkuutta. Kyse on siitä, että suoritetaan oikea työtehtävä oikeaan aikaan. Fira-konserni on kehittänyt uuden SiteDrive-ohjelmiston, jolla parannetaan työmaiden hallintaa ja aikataulutusta. Ohjelman avulla voidaan tarkkailla työn aikataulua tuntitarkkuudella, eikä enää perinteisesti päivä- tai viikkokohtaisesti.

Ohjelmistoyritys Softmobility on puolestaan kehittänyt Skanskalle asuntomyynnin ja –markkinoinnin HoloLens-sovelluksen, jolla asiakas voi navigoida rakennuksen eri tasoilla ja tarkastella samalla tietoja asuinrakennuksesta tai yksittäisistä asunnoista. Sovelluksella voi välittää kolmiulotteisen kokemuksen rakennuksesta jo ennen kuin sitä on alettu rakentaa.

Lue koko juttu: http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/tallainen-on-rakentamisen-digiloikka-putkiremontti-valmistuu-2-viikossa-ja-koti-ostetaan-kohta-verkosta-6652952