H
Uutinen

Helsinki pyrkii maailman ykköskaupungiksi digitalisaation hyödyntämisessä

Helsingin kaupunki julkaisi uuden kaupunkistrategian vuosille 2017-2021. Strategiassa linjataan, että Helsingin visiona on olla tulevina vuosina maailman toimivin kaupunki. Suurena osana vision onnistumista nähdään digitalisaation hyödyntäminen kokonaisuudessa.

Helsinki pyrkii hahmottamaan paremmin globaalia murrosta ja tavoittelee paikkaa maailman parhaiten digitalisaatiota hyödyntävä kaupunkina. Helsinki lisää henkilöstönsä ymmärrystä tekoälystä ja muista maailmaa muuttavista teknologioista sekä niistä mahdollisuuksista, mitä tämä kehitys avaa kaupungille. Suunnitelmissa on käynnistää räätälöityä tekoäly- ja teknologiakoulutusta johtaville viranhaltijoille sekä keskeisissä suunnittelutehtävissä oleville työntekijöille.

Kaupunki aikoo satsata sähköisiin palveluihin, jotka ovat käytettävissä jokaisena viikonpäivänä ja kellonaikana. Digitaalisilla ratkaisuilla pyritään myös rikastuttamaan oppimista, ja rakenteilla on muun muassa älykoulun toimintamalli, jossa innovoidaan ja toteutetaan tulevaisuuden pedagogisia ratkaisuja.

Lue koko Helsingin kaupunkistrategia 2017-2021 täältä.

 

Lähde: https://www.hel.fi/