J
Uutinen

Joensuusta tulee maailman johtavaa virtuaalitodellisuuden osaamista

Itä-Suomen yliopiston fotoniikkainstituutista on noussut professori Pasi Vahimaan johdolla lisätyn ja virtuaalitodellisuuden johtava osaamiskeskus maailmassa. Vahimaan houkuteltua muutama vuosi sitten Heptagonin perustajan Jyrki Saarisen Piilaaksosta mukaan instituuttiin, on yliopistoon muodostunut heidän ympärilleen äärettömän kovatasoinen tutkijajoukko.

”Kaverit, joille minäkin olen fysiikan kursseja pitänyt, tekevät nyt laitteita, jotka ovat niin edistyksellisiä, että niille ei ole oikeasti kilpailijoita tällä hetkellä”, Vahimaa kertoo instituutista valmistuneiden osaajien ammattitaidosta.

Jotta tuntuma alan viimeisimpiin käänteisiin säilyisi, fotoniikan instituutti soveltaa lisätyn ja virtuaalitodellisuuden välineitä omassa toiminnassaan. Laboratorion fyysisiä laitteita, mikroskooppia ja interferometriä, voi etäohjata virtuaalisesti netin välityksellä mistä päin maailmaa tahansa. Täten korkeakoulut ympäri maailmaa voivat vuokrata Joensuun laboratoriolta virtuaalista labra-aikaa kustannusperusteisesti. Lisäksi fyysisestä laboratoriosta on tehty 3d-malli, jota voi ihastella myös älylaseilla.

Digiagendan seuraava seminaari järjestetään 13.6. Itä-Suomen yliopistolla. Tutustu tarkemmin: https://www.digiagenda.fi/uutiset-ja-tapahtumat/digiagendan-seminaari-osa-ii-13-6-2017

Lue koko juttu: http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/joensuusta-loytyy-virtuaalitodellisuuden-huippuosaamista-kaikki-asiat-eivat-tapahdu-metropoleissa-6650915