N
Uutinen

Norja ohitti Suomen digitaalisimpana maana – tekoälyssä valtava kasvupotentiaali

Etlatiedon tekemässä vuosittaisessa Digibarometri-tutkimuksessa selvisi tämän hetken digitaalisimmat maat. Suomi menetti viimevuotisen kärkipaikkansa Norjalle, mutta sijoittui kuitenkin toiseksi. Tutkimuksessa oli mukana 22 maata, joilta selvitettiin digitaaliset edellytykset, käyttö ja vaikutukset niin julkisella sektorilla, kansalaisten elämässä ja yrityksissä.

”Sen sijaan, että Suomen osaaminen olisi heikentynyt, ovat pikemminkin muut maat kehittäneet omaansa”, arvioi tutkimuksen toteuttanut Etlatiedon toimitusjohtaja Petri Rouvinen. Kotimaiset yritykset eivät ole Rouvisen mukaan onnistuneet työllistämään tietotekniikan osaajia. Lisäksi muut maat ovat ajaneet pilvipalveluiden hyödyntämisessä Suomen ohi.

Digibarometrin teema oli tänä vuonna tekoäly, jossa Suomi on Rouvisen mukaan pieni tekijä maailmalla. Tekoäly on yleistymässä Suomessa ohjelmistosuunnittelussa ja liikejohdon konsultoinnissa. Digibarometrin mukaan tekoälyä hyödyntämällä Suomi voisi tuplata talouden kasvun vuoteen 2035 mennessä.

Lue koko juttu: http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005255592.html