T
Uutinen

Tivi: Kyberhyökkäyksen tulos: suomalaisyritysten tietoturva heikolla tasolla

Kyberhyökkäysyritys Silverskin Information Security toteutti asiakkaiden toimeksiantona yritysvakoilusimulaation, joka paljasti yritysten tietoturvassa pahoja puutteita. Kohteena simulaatiossa oli 30 yritystä, joiden joukossa oli pörssiyhtiöitä, pk-yrityksiä, rahoitusalayrityksiä sekä julkishallintoa. Silverskinin toimitusjohtajan Marko Savolaisen mukaan tulokset ”jäätävät”, ja kolmannes yrityksistä sai testauksessa heikon arvosanan.

Kyberhyökkäyksessä hyödynnettiin kalastelusähköposteja sekä sosiaalista mediaa. Henkilöstölle lähetetyistä kalastelusähköposteista avattiin lähes 60 prosenttia, ja viidesosa viestin avanneista klikkasi myös linkkiä, jonka kautta oli mahdollista tunkeutua yrityksen järjestelmiin.

Toimeksiannossa testattiin myös fyysistä tunkeutumista yritysten tiloihin tekeytymällä huoltomiehiksi ja palveluntoimittajiksi.

”Fyysisten tunkeutumisten onnistumisprosentti oli tasan sata. Työntekijämme onnistuivat pääsemään yksinomaan henkilökunnalle tarkoitettuihin hyvin sensitiivisiin tiloihin, kuten tuotekehityksen ja taloushallinnon tiloihin sekä tiloihin, joissa ylin johto työskenteli”, Savolainen kertoi hämmentävistä tuloksista.

Lue koko artikkeli täältä.

 

Lähde: http://www.tivi.fi