Y
Uutinen

YLE: ”Moniosaaminen tärkein suoja digitaalisen työelämän haasteissa”

YLEn haastatteleman Turun yliopiston kauppakorkeakoulun professorin Anne Kovalaisen mukaan digitalisaatio ravistelee rajulla kädellä käsityksiä työelämästä. Digitalisaation myötä työt järjestäytyvät täysin uudelleen taloudessa. Työnimikkeitä katoaa jatkuvasti, ja vastapainoisesti syntyy uusia tehtäviä ja nimikkeitä, joita ei vielä kymmenen vuotta sitten osannut ajatella. Uudistus tuo haasteita niin yhteiskunnalle, yritykselle kuin työntekijöille.

”Harva tänä päivänä opiskelunsa aloittava nuori miettii valmistuvansa kirjanpitäjäksi. Kysymys on enemmänkin siitä, että osataan tiettyjä taitoja, ja yhdistellään niitä ihan uusilla tavoilla. Moniosaaminen on ehkä tärkein suoja digitaalisen työelämän asettamia haasteita vastaan tulevaisuudessa”, arvioi Kovalainen muistuttaen samalla jaksamisen tärkeydestä uudistusten alla.

”On tärkeä myös ajatella, että yksilö uusiutuu. Uusiutuminen tarkoittaa työelämässä monia asioita, ei vain tiedon ja osaamisen lisäämistä, vaan myös kykyä irrottautua ja uudistaa itseään henkisesti ja fyysisesti. Tarvitsemme uudenlaisia reseptejä siihenkin, miten välillä otamme aikaa itsellemme.”

Lue koko artikkeli täältä.

Lähde: https://yle.fi/